Monday, May 7, 2012

Terengganu

Peace be upon you,

Date    : 2012,4-5 May
Venue  : Terengganu

Lagi lagi entry pasal jalan jalan kan.haha.suka hati lah :p Actually last week i and family p jalan jalan kat negeri yang paling jaooooh dengan Kelantan,tu dia Terengganu.Jaoh gilak kan ? :p hello,w/pom Terengganu ni "jaoh" gilak dengan Kelatan,bukan senang nak dapat mai with my parents,al maklumlah semua sibok kerja.malas nak pot pet bebanyak,let me share with u ols some of the pix there :

2012,May 4

 Haa,sape boleh teka tempat ni ape name ? :p ni dia area Pantai Batu Buruk :)


 Sebenarnya my dad terliur letewwww nak beli mainan mainan tu :p

 Sebenarnya kan,minachi ni yang terliur nak mainan kat belakang tu :P papepom peace yaww ;))

eh,ni bukan anak keling o paria ye,anak melayu tapi muka dah hitam belegam :p

 Tengok ape lah tu sampai ternganga mulut :D

 Hello,i nga ular ni memang best friends ah.u ols mampu ? :p

See ! adeks i pom berani pegang okay ! setakar ular je pom.hahaha :p

 Ni idea parents i yg konon nga nak adek laki and adek popuan i tu buat ala ala Titanic gitu ;))

 Tapi hero nga heroin stand asing asing.haha.
 This one also dekat Pantai Batu Buruk,tergerak hati nak tengok "motor pantai".Sorry,i'm not too sure what's the name but i like to called it as motor pantai ;)

  Tu dia motor ! 

2012,May 5
 Bazaar Warisan ni located dekat dekat la dengan Pasar Payang tu.opposite tu Pasar Payang :)

 Ni dia muka tak penah masuk pasar and tetiba datang sini dah buang tabiat masuk pasar.Maklum lah orang kata,kalao dtg Terengganu,tak masuk Pasar Payang,memang tak complete lah :)

My dad sibuk beli akok Terengganu tapi my mom still bole amek pix ;) Cun tak ? :p
 Pasar payang ;)

 This one is Taman Tamadun Islam.Sorry,the sign was not too clear because i just snapped it thru on my car :)

Nama bulatan kat sini semua ala ala Islamic cegitu.

 Entrance of Crystal Mosque.

 haha.3 beranak dengan muka yang tak ready nak snap pix :)

 The Crystal Mosque ;)

 Alahai adek i yg sorang ni,panas panas pom sanggup snap pix :)

 Penat letewww :p

 dalam masjid kristal.i got an info from one of the person yang jaga tempat ni and he told me that this lampu lah yang reflectkan cahaya kristal tu ;)

 haha.bahagia je muka kan ;)

 3 beradeks :)

 soryy terpaksa membelakangi cahya matahari :p

 itu bukan tunduk malu tapi tunduk panas :p

Nampak tak ciri ciri kakak mithali disitu :p

 Orang duk sibok nak ambil pix ade view masjid kristal,2 beranak ni nak amek pix bawak pokok gara gara panas ;p haha.

 Tak nampak muka takpe,yang penting nampak view masjid kristal :)

 The sign at Pangkalan Tok Ku Paloh :)

 Kalau korang pergi Terengganu tak jumpa bukit tersebut maka anda bukan d negeri Terengganu letewwww :p haha.

 Must buy ! For sure kerepok.memborong kerepok kat sini :)

 The cafe at Tok Aman Bali Resort :)

 Jetty Point & Playground.

 Front view of Tok Aman Bali Beach Resort :)

 Cubaan untuk buat buat kiut ! haha.

 Ni view at the back of the Tok Aman Bali Beach Resort :)

 Here was the rooms ;)

 Malu malu kucing letewww ;D

 Semangat nya dia mandi kolam :)

Sangat besar swimming pool dia and memang puas hati :)

 Yes.itu memang tugas my parents utk tiup pelampung.haha

Untuk safety,pakai lah safety jacket :p

 jeles jugak ye tengok my adeks bole mandi swimming pool,:)

 Haish,gua mane pula ni :B

  Bila korang jumpa signboard ni,harus pergi ye ;)

Oits ! Oits ! Bangun bangun ! mesti korang sampai tertido baca entry i ni kan.haha.Dah habes short and simple gilak dah explaination i tu.okay let's stop here.Till we meet again.

With Love,
Rozza Fellyna Rosli <3 


2 comments:

  1. mudanya mum u.........u.....dress u ohsemmm.....

    ReplyDelete
  2. mia : hahahaha...alahai...dress murah je u :))

    ReplyDelete